Fort Beekenburg

Fort Beekenburg Curacao: Een Historisch Fort in het Caribisch Gebied. Als je een reis naar het Caribisch gebied plant, mag je Fort Beekenburg Curacao zeker niet missen. Dit historische fort ligt aan de zuidoostkust van het eiland en biedt bezoekers een unieke kijk op de rijke geschiedenis van Curacao en de Nederlandse kolonisatie.

De Geschiedenis van Fort Beekenburg

Het fort werd gebouwd in 1703 door de West-Indische Compagnie als onderdeel van de verdedigingslinie van Curacao tegen piraterij en vijandelijke aanvallen. Het fort diende als uitkijkpunt en verdedigingsfort voor de Spaanse Wateren, een belangrijke baai die vaak werd gebruikt als ankerplaats voor schepen op doorreis.

In de 18e eeuw was het fort het toneel van verschillende gevechten tussen de Nederlandse en Britse marine tijdens de oorlogen tussen deze twee landen. Het fort werd gebruikt als gevangenis voor Britse krijgsgevangenen en later als uitvalsbasis voor Nederlandse schepen die de piraterij in het Caribisch gebied bestreden.

In de 19e eeuw werd het fort minder belangrijk voor de verdediging van Curacao en werd het voornamelijk gebruikt als opslagplaats voor buskruit en munitie. Na de sluiting van de nabijgelegen scheepswerf in 1920 werd het fort verlaten en raakte het in verval.

Bezoek Fort Beekenburg

Vandaag de dag is het fort een populaire toeristische attractie op Curacao. Bezoekers kunnen het fort verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis van het eiland en de Nederlandse kolonisatie. Het fort is gelegen op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende baai en het landschap.

Binnen het fort vindt u nog steeds de originele kanonnen en andere militaire uitrusting, evenals een kleine kapel die werd gebruikt door de soldaten die in het fort gestationeerd waren. Er zijn ook verschillende informatieborden en displays die meer informatie geven over de geschiedenis van het fort en het belang ervan voor Curacao.

Hoe Fort Beekenburg te bereiken

Het fort is gelegen aan de oostkust van Curacao, ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Willemstad. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto of taxi, en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers.

Tips voor Bezoekers

Als u van plan bent om Fort Beekenburg te bezoeken, zijn hier enkele handige tips om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken:

 • Draag comfortabele schoenen, want het fort heeft veel trappen en heuvels om te beklimmen.
 • Neem voldoende water en zonnebrandcrème mee, want het kan erg warm worden op het fort.
 • Het is mogelijk om een rondleiding te boeken met een lokale gids, die u meer informatie kan geven over de geschiedenis van het fort en het eiland.
 • Vergeet niet uw camera mee te nemen, want het uitzicht vanaf het fort is adembenemend mooi.

Wat te doen in de buurt van Fort Beekenburg

Als u Fort Beekenburg bezoekt, zijn er nog andere bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt die de moeite waard zijn. Hier zijn enkele suggesties:

 • Bezoek de nabijgelegen scheepswrakken van Caracasbaai en ontdek de onderwaterwereld van Curacao.
 • Ga naar het nabijgelegen strand van Jan Thiel en geniet van de zon, zee en het strand.
 • Maak een wandeling door de historische wijk van Willemstad en bewonder de kleurrijke gebouwen en architectuur.

Conclusie

Het fort is een belangrijk historisch monument op Curacao en biedt bezoekers een fascinerende kijk op de geschiedenis van het eiland en de Nederlandse kolonisatie. Het fort is gemakkelijk bereikbaar en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende baai en het landschap. Als u van plan bent om Curacao te bezoeken, mag u Fort Beekenburg zeker niet missen!

Veelgestelde vragen

 1. Wat zijn de openingstijden van het fort?
  Fort Beekenburg is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9:00 tot 17:00 uur.
 2. Hoeveel kost het om het fort te bezoeken?
  De toegang tot Fort Beekenburg is gratis.
 3. Is er een parkeergelegenheid bij Fort Beekenburg?
  Ja, er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers van Fort Beekenburg.
 4. Kan ik een rondleiding boeken met een gids?
  Ja, het is mogelijk om een rondleiding te boeken met een lokale gids.
 5. Zijn er restaurants in de buurt van Fort Beekenburg?
  Ja, er zijn verschillende restaurants en cafés in de buurt van Fort Beekenburg waar u kunt genieten van een maaltijd of een drankje.

Bekijk andere bezienswaardigheden in curacao

1 gedachte over “Fort Beekenburg”

Plaats een reactie