Landhuis Ascension

Ontdek de pracht van Landhuis Ascension op Curacao. Curacao is een eiland vol met prachtige landschappen, stranden en historische gebouwen. Een van de meest indrukwekkende historische gebouwen op het eiland is Landhuis Ascension. Dit prachtige landhuis is gelegen in het hart van het eiland en biedt bezoekers een kijkje in het verleden van Curacao.

Geschiedenis van Landhuis Ascension

Landhuis Ascension werd gebouwd in de 18e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van een Nederlandse koopman genaamd Pieter Hendricks. In de 19e eeuw werd het landhuis gekocht door de familie Jesurun, die het landhuis gebruikte als hun zomerhuis. Later werd het landhuis gebruikt als een suikerrietplantage en een slavenverblijf.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Landhuis Ascension gebruikt als een militaire basis door de Amerikaanse troepen. Na de oorlog werd het landhuis gebruikt als een school en later als een cultureel centrum. Vandaag de dag is Landhuis Ascension een populaire toeristische attractie en een belangrijk deel van de geschiedenis van Curacao.

Architectuur van Landhuis Ascension

Het landhuis is een voorbeeld van de traditionele architectuur van Curacao. Het gebouw heeft dikke muren en hoge ramen om de hitte buiten te houden en de lucht te laten circuleren. Het dak is bedekt met rode dakpannen en het interieur van het landhuis is voorzien van antieke meubels en kunstwerken. Het landhuis is omringd door prachtige tuinen en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende heuvels en de Caribische Zee.

Bezoek Landhuis Ascension

Als je Landhuis Ascension wilt bezoeken, kun je een rondleiding boeken door het landhuis en de omliggende tuinen. Tijdens de rondleiding leer je alles over de geschiedenis van het landhuis en de rol die het heeft gespeeld in de geschiedenis van Curacao. Je kunt ook genieten van lokale gerechten en drankjes in het restaurant van het landhuis. Het restaurant serveert traditionele Caribische gerechten en verse zeevruchten, bereid met lokale ingrediënten.

Activiteiten rond Landhuis Ascension

Naast het bezoeken van het landhuis kun je ook genieten van andere activiteiten in de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door de omliggende heuvels en genieten van het prachtige uitzicht op de Caribische Zee. Je kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen Christoffelberg, de hoogste berg van Curacao, en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top.

Conclusie

Het landhuis is een belangrijk deel van de geschiedenis van Curacao en een must-see attractie voor bezoekers van het eiland. Het prachtige landhuis is een voorbeeld van de traditionele architectuur van Curacao en biedt bezoekers een kijkje in het verleden van het eiland. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht, Landhuis Ascension is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je verblijf op Curacao.

FAQs

 1. Is het landhuis alleen geopend voor rondleidingen?
  Nee, naast rondleidingen kun je ook genieten van lokale gerechten en drankjes in het restaurant van het landhuis.
 2. Wat voor soort gerechten serveert het restaurant van het landhuis?
  Het restaurant serveert traditionele Caribische gerechten en verse zeevruchten, bereid met lokale ingrediënten.
 3. Zijn er activiteiten in de buurt van het landhuis?
  Ja, je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door de omliggende heuvels en genieten van het prachtige uitzicht op de Caribische Zee, of een bezoek brengen aan de nabijgelegen Christoffelberg.
 4. Kan ik het landhuis bezoeken zonder rondleiding?
  Nee, het is alleen mogelijk om het landhuis te bezoeken als onderdeel van een rondleiding.
 5. Hoe lang duurt een rondleiding door het landhuis?
  Een rondleiding duurt ongeveer een uur en omvat een bezoek aan het landhuis en de omliggende tuinen.

Als je Curacao bezoekt, zorg er dan voor dat je Landhuis Ascension niet mist. Het is een prachtige historische locatie die je niet snel zult vergeten.

Bekijk andere bezienswaardigheden in curacao

Plaats een reactie