Struisvogelfarm Curacao

Struisvogelfarm Curacao: Een unieke ervaring op het eiland. Als je op Curacao bent, zijn er tal van activiteiten om van te genieten. Van loungen op het strand tot snorkelen in de azuurblauwe wateren, er is voor elk wat wils. Maar als je op zoek bent naar iets dat net even anders is dan de gebruikelijke toeristische hotspots, waarom bezoek je dan niet de Struisvogelfarm Curacao? Deze unieke boerderij biedt een fascinerende kijk op het grootste vogelras ter wereld, en is een geweldige plek om te bezoeken voor zowel jong als oud.

Wat is de Struisvogelfarm Curacao?

De Struisvogelfarm Curacao is een boerderij die zich richt op de teelt van struisvogels. Het is gelegen in het oosten van het eiland, in de buurt van het dorp Santa Catharina. De boerderij is opgericht in 1996 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste attracties op het eiland.

Rondleiding op de boerderij

De boerderij biedt verschillende rondleidingen aan waarbij je alles te weten komt over deze bijzondere dieren. Tijdens de rondleiding krijg je de kans om de struisvogels van dichtbij te bekijken, en zelfs te voeren als je wilt! De gids zal je ook informeren over de geschiedenis van de boerderij, de verzorging van de struisvogels en hoe ze worden gefokt.

Wat te verwachten tijdens de rondleiding?

Tijdens de rondleiding leer je over de verschillende fases van het leven van een struisvogel, van ei tot volwassen dier. Je krijgt ook te zien hoe de struisvogels worden gehouden en hoe de boerderij werkt. Daarnaast is er een educatief deel waarbij je meer leert over de geschiedenis van de struisvogel en hoe ze worden gebruikt in verschillende culturen over de hele wereld.

Wat kun je nog meer doen op de boerderij?

Naast de rondleiding biedt de Struisvogelfarm Curacao ook een souvenirwinkel waar je struisvogelproducten kunt kopen, zoals struisvogelveren, eieren en leer. Er is ook een restaurant op het terrein waar je kunt genieten van een lekkere lunch, terwijl je uitkijkt over de weelderige groene velden waar de struisvogels grazen.

Is het geschikt voor kinderen?

Absoluut! De rondleidingen zijn perfect voor kinderen, omdat ze op een leuke en educatieve manier kunnen leren over deze bijzondere dieren. Kinderen zullen genieten van het voeren van de struisvogels en het zien van de kuikens die rondlopen op de boerderij.

Waarom de Struisvogelfarm Curacao bezoeken?

De Struisvogelfarm Curacao biedt een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is een geweldig alternatief voor de gebruikelijke toeristische activiteiten op het eiland en biedt een educatieve en leuke manier om meer te weten te komen over deze fascinerende dieren. Bovendien is het een geweldige manier om de lokale landbouwcultuur te ervaren en te ondersteunen.

Tips voor een bezoek aan de Struisvogelfarm Curacao

Als je van plan bent om de Struisvogelfarm Curacao te bezoeken, zijn hier een paar tips om je bezoek nog leuker te maken:

 • Zorg dat je comfortabele schoenen draagt, omdat je tijdens de rondleiding door het veld zult lopen.
 • Vergeet niet om je camera mee te nemen, want er zijn tal van mooie fotomomenten op de boerderij.
 • Plan je bezoek vroeg op de dag om de hitte te vermijden.
 • Probeer de lokale specialiteit van de boerderij, struisvogelbiefstuk, in het restaurant.

Conclusie

De Struisvogelfarm Curacao is een unieke attractie op het eiland en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over deze bijzondere dieren en de lokale landbouwcultuur. De rondleidingen zijn educatief en leuk voor zowel volwassenen als kinderen, en de souvenirwinkel en het restaurant maken het een geweldige plek om te bezoeken voor een dagje uit. Als je op zoek bent naar iets anders dan de gebruikelijke toeristische activiteiten op Curacao, dan is de Struisvogelfarm Curacao zeker een bezoek waard.

FAQ’s

 1. Wat zijn de openingstijden van de Struisvogelfarm?
  De boerderij is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur.
 2. Kan ik de struisvogels aanraken tijdens de rondleiding?
  Nee, vanwege veiligheidsredenen is het niet toegestaan om de struisvogels aan te raken.
 3. Hoe ver is de Struisvogelfarm van Willemstad?
  De boerderij ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Willemstad.
 4. Is er een toegangsprijs voor de Struisvogelfarm?
  Ja, er is een toegangsprijs voor de rondleiding op de boerderij. De prijs is inclusief de rondleiding en het voeren van de struisvogels.
 5. Is de Struisvogelfarm rolstoeltoegankelijk?
  Ja, de boerderij is rolstoeltoegankelijk. Er zijn echter wel onverharde paden op de boerderij, dus het kan zijn dat je hulp nodig hebt om sommige delen van de rondleiding te doen.

Bekijk nog meer activiteiten op curacao

1 gedachte over “Struisvogelfarm Curacao”

Plaats een reactie