Shete Boka Park: Een adembenemend natuurgebied op Curacao

Shete Boka Park Curacao: Ontdek de ongerepte schoonheid van de noordkust van het eiland. Als je een natuurliefhebber bent en op zoek bent naar een unieke ervaring op het eiland Curacao, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het prachtige Shete Boka Park. Dit park is gelegen aan de noordkust van het eiland en biedt bezoekers de mogelijkheid om de adembenemende schoonheid van de kustlijn te ontdekken. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over dit bijzondere park.

Wat is Shete Boka Park?

Shete Boka Park is een beschermd natuurgebied aan de noordkust van Curacao. Het park is opgericht in 1994 en heeft een oppervlakte van 200 hectare. Het park is vernoemd naar de zeven baaien (shete boka’s in het Papiamentu) die zich hier bevinden.

Waarom is Shete Boka Park zo bijzonder?

Shete Boka Park is uniek vanwege de ongerepte schoonheid van de kustlijn. De zeven baaien zijn allemaal verschillend en hebben hun eigen charme. Bovendien is het park de thuisbasis van verschillende zeldzame planten- en diersoorten, waaronder de groene zeeschildpad.

Wat kun je zien en doen in Shete Boka Park?

Er zijn verschillende wandelroutes in het park die je langs de verschillende baaien leiden. Elke baai heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Bij sommige baaien kun je genieten van het uitzicht op de hoge golven die tegen de rotsen slaan, terwijl andere baaien juist rustig en sereen zijn. Vergeet vooral niet om je camera mee te nemen, want het uitzicht is adembenemend.

Wat zijn de openingstijden?

Shete Boka Park is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur. De entree bedraagt 10 Antilliaanse gulden per persoon (ongeveer 5 euro).

Waar ligt het park?

Het park is gelegen aan de noordkust van Curacao, tussen de plaatsen Westpunt en Barber. Het park is gemakkelijk te bereiken met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid.

Tips voor je bezoek

 • Draag comfortabele kleding en schoenen die geschikt zijn voor wandelingen.
 • Neem voldoende water en snacks mee voor onderweg.
 • Vergeet je zonnebrandcrème en hoed niet, want het kan erg warm worden.
 • Wees voorzichtig bij het betreden van de baaien, de rotsen kunnen glad zijn.
 • Respecteer de natuur en laat geen afval achter.

Conclusie

Het park is een uniek en prachtig natuurgebied op Curacao. Het park biedt bezoekers de mogelijkheid om de ongerepte schoonheid van de noordkust van het eiland te ontdekken en te genieten van adembenemende uitzichten. Of je nu een natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring op Curacao, Shete Boka Park is zeker een bezoek waard.

Veelgestelde vragen

 1. Zijn er tours beschikbaar?
  Ja, er zijn verschillende tours beschikbaar in het park. Je kunt een tour boeken bij een lokaal reisbureau of bij de ingang van het park.
 2. Kan ik zwemmen in de baaien van het park?
  Nee, het is niet toegestaan om te zwemmen in de baaien vanwege de hoge golven en sterke stromingen.
 3. Is Shete Boka Park geschikt voor kinderen?
  Ja, het park is geschikt voor kinderen. Er zijn verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor alle leeftijden.
 4. Kan ik eten en drinken kopen?
  Nee, er is geen eet- en drinkgelegenheid in het park. Zorg dus dat je voldoende water en snacks meeneemt voor onderweg.
 5. Wat is de beste tijd om het park te bezoeken?
  De beste tijd om het park te bezoeken is tussen maart en juni, wanneer de zee rustiger is en het minder warm is.

Bekijk de andere stranden in curacao

1 gedachte over “Shete Boka Park: Een adembenemend natuurgebied op Curacao”

Plaats een reactie