Kenepa Strand

Kenepa Strand Curaçao: Een verborgen parel in het Caribisch gebied. Als je op zoek bent naar een tropisch paradijs, met kristalhelder water, witte zandstranden en adembenemende landschappen, dan is Kenepa Strand op Curaçao een absolute must-see bestemming. Dit strand is een van de mooiste plekken van het eiland en wordt ook wel Playa Kenepa genoemd.

De locatie

Het Strand is gelegen aan de westkant van het eiland Curaçao, in het district Bandabou. Het is ongeveer 30 minuten rijden vanaf Willemstad en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Het strand ligt in een afgelegen baai tussen twee kliffen, waardoor het een afgelegen en rustige sfeer heeft.

De stranden

Er zijn twee stranden op Kenepa Strand, elk met zijn eigen charme. Het eerste strand, ook wel Kenepa Grandi genoemd, is het grootste strand en heeft veel faciliteiten, waaronder parasols, ligstoelen, douches en kleedkamers. Het is ook een populaire plek om te snorkelen en te duiken.

Het tweede strand, genaamd Kleine Knip, is iets kleiner en rustiger dan Kenepa Grandi. Het heeft geen faciliteiten, dus het is belangrijk om je eigen eten, drinken en parasol mee te nemen als je hier naartoe gaat. Maar het heldere water en de witte zandstranden maken dit zeker de moeite waard.

Activiteiten

Naast zwemmen en zonnebaden zijn er tal van activiteiten te doen op het Strand. Snorkelen en duiken zijn erg populair vanwege de heldere en rustige wateren. Je kunt hier veel verschillende soorten vissen en koralen zien. Er zijn ook enkele wandelpaden rondom het strand die je kunt verkennen. Deze paden bieden prachtige uitzichten op de kliffen en de zee, en je kunt ook enkele inheemse planten en dieren zien.

Eten en drinken

Er zijn geen restaurants op het strand, maar er zijn wel enkele kleine kraampjes waar je drankjes en snacks kunt kopen. Het is echter een goed idee om je eigen eten en drinken mee te nemen, vooral als je van plan bent de hele dag op het strand door te brengen.

Conclusie

Het strand is een absoluut juweeltje in het Caribisch gebied. Het kristalheldere water, de witte zandstranden en de adembenemende landschappen maken het een van de mooiste plekken van Curaçao. Of je nu wilt zwemmen, zonnebaden, snorkelen, duiken of gewoon wilt genieten van het uitzicht, Kenepa Strand heeft voor iedereen iets te bieden. Dus, als je ooit Curaçao bezoekt, mag je dit strand zeker niet missen!

Unieke FAQs

 • Kan ik het strand bereiken met het openbaar vervoer?
  Nee, het is het beste om een ​​auto te huren of een taxi te nemen om naar Kenepa Strand te gaan, omdat het strand in een afgelegen gebied ligt en het openbaar vervoer beperkt is.
 • Moet ik mijn eigen snorkeluitrusting meenemen naar het strand?
  Het is niet nodig om je eigen snorkeluitrusting mee te nemen, omdat je deze ter plaatse kunt huren.
 • Zijn er speciale regels of voorschriften op het strand?
  Ja, er zijn enkele regels waar je je aan moet houden om het strand schoon en veilig te houden. Zo is het verboden om afval achter te laten, de koralen te beschadigen of de wilde dieren te voeren.
 • Is het strand geschikt voor gezinnen met kinderen?
  Ja, Kenepa Strand is een geweldige plek voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Er zijn veel faciliteiten beschikbaar, zoals douches en kleedkamers, en het water is ondiep en rustig.
 • Zijn er andere bezienswaardigheden in de buurt van het strand?
  Ja, er zijn veel andere bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt van Kenepa Strand, zoals de Christoffelberg, het Shete Boka National Park en het Rif Fort in Willemstad.

Kortom, Kenepa Strand is een van de mooiste stranden van Curaçao en een absolute must-see bestemming voor iedereen die het eiland bezoekt. Met kristalhelder water, witte zandstranden en tal van activiteiten om te doen, is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige Caribische omgeving.

Bekijk andere bezienswaardigheden op curacao

1 gedachte over “Kenepa Strand”

Plaats een reactie