Fort Amsterdam Curacao

Fort Amsterdam Curaçao: Een Historische en Culturele Schat. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring op Curaçao, bezoek dan Fort Amsterdam. Dit historische fort, gelegen in de hoofdstad Willemstad, is een toeristische bestemming die geschiedenis, cultuur en adembenemende uitzichten biedt.

Geschiedenis van Fort Amsterdam

Fort Amsterdam werd gebouwd in 1635 als verdedigingswerk tegen piraten en vijanden die de haven van Willemstad wilden aanvallen. Het fort werd genoemd naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam en werd een belangrijk handelscentrum voor de West-Indische Compagnie. In de loop der jaren heeft het fort vele veranderingen ondergaan. Het diende als gevangenis en militaire basis in de 19e eeuw en is vandaag de dag omgebouwd tot een museum en cultureel centrum.

Bezienswaardigheden van Fort Amsterdam

Een van de hoogtepunten van Fort Amsterdam is de Fortkerk. Deze kerk, gebouwd in de 18e eeuw, is een van de oudste kerken op Curaçao. Het interieur is prachtig versierd met fresco’s en schilderijen en is zeker een bezoek waard.

Het Nationaal Archeologisch en Antropologisch Museum, gevestigd in het fort, biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis en cultuur van Curaçao. Bezoekers kunnen hier tentoonstellingen van archeologische vondsten, traditionele kunst en handwerk, en historische foto’s en documenten bekijken.

Het Governor’s Palace is een prachtig gebouw uit de 18e eeuw dat diende als de residentie van de gouverneur van Curaçao. Tegenwoordig is het omgebouwd tot een museum en cultureel centrum, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de Nederlandse koloniale periode.

Vanaf de top van het fort heb je een adembenemend uitzicht op de haven van Willemstad. Geniet van het uitzicht terwijl je leert over de rijke geschiedenis en cultuur van Curaçao.

Praktische informatie

Het fort is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijs is $5 per persoon en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn rondleidingen beschikbaar voor bezoekers die meer willen leren over de geschiedenis van het fort en de cultuur van Curaçao.

Het fort is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar in de buurt.

Conclusie

Fort Amsterdam op Curaçao is een historische en culturele schat die bezoekers niet mogen missen. Het biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis en cultuur van Curaçao en is een prachtige plek om te bezoeken met adembenemende uitzichten op de haven van Willemstad. Plan je bezoek vandaag nog en ontdek waarom Fort Amsterdam een must-visit bestemming

Bekijk andere bezienswaardigheden op curacao

1 gedachte over “Fort Amsterdam Curacao”

Plaats een reactie