Shete Boka National Park

Ben je op zoek naar een plek waar je jezelf kunt onderdompelen in de natuur en de ruige schoonheid van een Caribisch eiland kunt verkennen? Dan is Shete Boka National Park op Curaçao de perfecte bestemming voor jou! Dit park, dat in 1994 werd opgericht, beslaat een gebied van 2,5 vierkante kilometer en biedt een scala aan activiteiten voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Ontdek de Boka’s

Een van de hoogtepunten van het park zijn de “boka’s”, ofwel de inhammen en baaien die langs de kustlijn te vinden zijn. Hier kun je genieten van de spectaculaire golven die tegen de kust slaan en de zilte zeelucht opsnuiven. Bezoekers kunnen ook de grotten en tunnels verkennen die zich in sommige van de boka’s bevinden. De bekendste boka’s zijn Boka Tabla en Boka Pistol, die beide een spectaculair gezicht bieden.

Wandelingen en wandelpaden

Als je van wandelen houdt, dan is Shete Boka National Park de perfecte plek om je benen te strekken. Er zijn verschillende wandelpaden die je kunt volgen, variërend van korte wandelingen tot lange wandeltochten. Het bekendste pad is het Boka Pistol Trail, dat je langs de kustlijn en door de bush leidt en eindigt bij de indrukwekkende Boka Pistol.

Bezoek het schildpaddenproject

Een ander hoogtepunt van het park is het schildpaddenproject. Hier kun je meer leren over de schildpadden die in de wateren rondom Curaçao leven en de inspanningen die worden geleverd om deze bedreigde soort te beschermen. Als je geluk hebt, kun je zelfs baby-schildpadden zien die uit hun eieren komen en hun weg naar de zee vinden.

Vogels kijken

Shete Boka National Park is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Er zijn meer dan 200 verschillende soorten vogels te vinden in het park, waaronder de prachtige flamingo’s die zich vaak in de zoutpannen bevinden.

Praktische informatie

Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ​​$10 per persoon. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen en kleding draagt, aangezien de paden soms rotsachtig en steil kunnen zijn.

Kortom, Shete Boka National Park is een verborgen juweeltje op Curaçao dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Of je nu van wandelen, vogels kijken of gewoon van de natuur houdt, er is voor elk wat wils in dit prachtige park. Dus plan vandaag nog je bezoek en ontdek de ruige schoonheid van dit Caribische paradijs!

Veelgestelde vragen

 • Moet ik een gids inhuren om het park te bezoeken?
  Nee, je kunt het park op eigen gelegenheid verkennen. Er zijn wel gidsen beschikbaar.
 • Kan ik zwemmen in de boka’s?
  Nee, zwemmen is niet toegestaan in de boka’s vanwege de sterke stromingen en gevaarlijke rotsen.
 • Is het park geschikt voor kinderen?
  Ja, er zijn verschillende gemakkelijke wandelpaden die geschikt zijn voor kinderen en er is ook een speeltuin in het park.
 • Kan ik eten en drinken kopen in het park?
  Nee, er zijn geen eet- of drinkgelegenheden in het park. Het is raadzaam om zelf eten en drinken mee te nemen.
 • Kan ik het park met de auto bereiken?
  Ja, er is parkeergelegenheid bij het park en het is gemakkelijk bereikbaar met de auto.

Bezoek Shete Boka National Park en ervaar de schoonheid van Curaçao’s ongerepte natuur. Met spectaculaire boka’s, uitdagende wandelpaden en een verscheidenheid aan dieren in het wild, is dit park een must-see bestemming voor elke natuurliefhebber. Of je nu alleen reist of met het hele gezin, er is voor elk wat wils in Shete Boka National Park. Vergeet niet om je camera mee te nemen en je zintuigen te laten genieten van alles wat dit prachtige park te bieden heeft!

Bekijk andere bezienswaardigheden op curacao

 

1 gedachte over “Shete Boka National Park”

Plaats een reactie